Arkitema Architects K/S

Referencer

Arkitema Architects K/S

Rengøring med tillid

Arkitema Architects er en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder, og i afdelingen i Aarhus, hvor det hele startede tilbage i 1969, har 140 medarbejdere i dag deres daglige gang i det 2000 kvadratmeter store byggeri.

På tegnestuen hersker der en kreativ ånd, og det betyder, at der af og til ligger skitsetegninger, blyanter og linealer og flyder på bordene. Derfor er der behov for en særlig tilpasset rengøring.

”Set ude fra ligner det måske kaos, men ser man det fra arkitekternes synsvinkel, er der orden i kaosset. For os er det vigtigt, at der er plads til den ånd, og det har rengøringspersonalet hos Yding Gruppen tilpasset deres arbejde efter,” fortæller byggeleder og konstruktør hos Arkitema Architects, Per Asmussen.

Rengøring er en tillidssag

Arkitektvirksomheden så på tre kriterier, da de valgte Yding Gruppen som leverandør: Hvor længe har de eksisteret, hvad er deres referencer, og hvordan er deres personalepolitik. Især Yding Gruppens håndtering af deres medarbejdere tiltalte Arkitema Architects.

”Vi kunne rigtig godt lide idéen om, at alle deres medarbejdere skal gennemføre Yding Gruppens interne uddannelse. Det er ikke bare nogle unge knægte, de har taget ind fra gaden, men det er dygtige og engagerede folk, som brænder for ordentlig rengøring,” siger Per Asmussen og fortsætter:

”Vi ser rengøring som en tillidssag. Vi lader personerne gå i vores lokaler, når vi ikke selv er der, og vi stoler på, at det vi sidder og designer, ikke pludselig ender hos konkurrenten. Den tvivl eksisterer ikke, når det er Yding Gruppen, der gør rent, og det er en af hovedårsagerne til, at vi valgte dem som leverandør.”

Yding Gruppen leverer delvis synlig rengøring fra klokken 5 om morgenen til op ad formiddagen. Ifølge Per Asmussen har det en positiv psykologisk virkning på de ansatte, fordi de fysisk kan se, at der bliver udført professionel rengøring.

”Tidligere klagede mine kollegaer ofte over rengøringen, men efter vi har fået Yding Gruppen på sagen, har der ikke været en eneste negativ bemærkning. Mine kollegaer har mulighed for at være i dialog med Yding Gruppens personale, og de kan aftale ansigt til ansigt, hvis der skal gøres en ekstra rengøringsindsats – for eksempel i forbindelse med et møde,” siger Per Asmussen.

bubblemedia